На Дубенщні найчастіше в області хворіють на рак молочної залози

На Дубенщні найчастіше в області хворіють на рак молочної залози

Рівненщина – серед областей в Україні, де найменше хворіють на рак молочної залози. Про це інформує ERVE.UA.

Як розповів завідувач відділення пухлин молочної залози обласного онкодиспансеру Петро Якимчук, у нас постійно іде ріст усієї онкологічної патології і онкозахворювань молочної залози зокрема.

– Якщо ми візьмемо 1985-й рік, то було 138 жінок, які мали рак молочної залози, то минулого року 297 жінок. Але впродовж останніх років цифра тримається близько трьох сотень. Ріс є, це світова тенденція. Хоча ми знаходимось на 3-4 позиції по захворюванню в Україні з кінця. У нас так само мало, як на Волині, Буковині, Івано-Франківська, Закарпатська. Найвища захворюваність – в індустріальних областях: це Донбас, Дніпропетровщина. Екологія в цьому відіграє вагому роль. Що ж до Рівненської області, то найвища захворюваність – у Дубенському, Острозькому районах, – зазначив фахівець.

Довідково: рак молочної залози — злоякісна пухлина залозистої тканини молочної залози. У світі це найчастіша форма раку, що трапляється протягом життя у однієї з 13-ти — 9-ти жінок віком від 13 до 90 років. Також це друге за частотою після раку легень онкологічне захворювання в популяції загалом (враховуючи чоловіче населення). Кількість випадків раку молочної залози в розвинених країнах різко зросло після 1970-их років. Це пояснюють зокрема зміною стилю життя населення розвинутих країн (наприклад, в сім`ях зменшилася кількість дітей і термін годування грудьми скоротився).

1599

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...