Нагородили тих, хто розвиває дубенський спорт наперекір безгрошів’ю

Нагородили тих, хто розвиває дубенський спорт наперекір безгрошів’ю

Дубенщина підвела підсумки спортивних досягнень району за минулий рік, відзначивши грамотами та нагородами кращих спортсменів нашого міста, котрі протягом 2015-го підіймалися на почесні п'єдестали престижних всеукраїнських і міжнародних змагань, займаючи призові місця та прославляючи наш регіон. Професійний спорт на районному рівні найчастіше розвивається не завдяки підтримці влади та спонсорів, а наперекір її відсутності. Спортсмени з провінційних містечок та сіл вимушені демонструвати силу духу не лише у протистоянні із суперниками, але й у протистоянні з побутовими труднощами, нестачею фінансування, відсутністю пристойних умов для підготовки до змагань високого рівня.

Дубенчанин прищепив українцям любов до каное

У залі зібралися люди, які успішно витримали цей бій, не зрадивши рідного регіону і залишившись жити, працювати та тренуватися на Дубенщині, хоча, напевно, багато хто з них уже зараз отримує більш вигідні пропозиції від клубів вищого рівня.

Серед присутніх був Леонід Камлочук, чемпіон світу з веслування на байдарках та каное. Нині він займається тренерською роботою – готує спортсменів до Паралімпійських ігор, зокрема, до змагань із параканое.

Камлочук розповідає, що він став першим, хто почав практикувати даний вид спорту в Україні.

Сьогодні веслування на каное досить розвинене в нашій країні, однак у Рівненській області цей вид спорту поки що представлений лише в Дубно. Протягом останніх п'яти років вихованці Камлочука регулярно брали участь у всеукраїнських змаганнях з параканое, а також у чемпіонатах Європи та світу.

Також на заході щедро відзначили місцевих футболістів – нагородили футбольний клуб «Підлужжя», переможця Суперкубка Рівненської області, та ФК «Імпульс», цьогорічного чемпіона Дубенського району з першої ліги.

Дубенська футбольна команда здобула чемпіонство без спонсорів

Гравець «Імпульса» Михайло Клікотко досягненнями своєї команди дуже задоволений – на п'ятому році існування клубу нарешті перше чемпіонство! «Ми продемонстрували єдність – всі прагнули перемоги і йшли до неї, – каже спортсмен. – Спочатку здобули перемогу в Зимовому кубку, а потім націлилися на чемпіонство».

Клікотко із сумом відзначає, що в команди «Імпульс» досі немає жодного спонсора – все робиться виключно на ентузіазмі «імпульсивних» хлопців.

Те, що футбольний клуб без фінансової підтримки може досягти таких успіхів, вразило й керівництво міста. Мер Василь Антонюк відзначив: «Я хотів би, щоб команда «Імпульс» грала за область. Можна почати з другої ліги і поступово підвищувати рівень. Досить віддавати наших спортсменів в інші міста! У дубенських футболістів гарний потенціал. А то нині людина зазвичай доходить до якогось етапу розвитку і зникає з Дубна».

Морально підтримував кращих спортсменів району і голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк, кажучи, мовляв, головне – це «ваше бажання перемагати, досягати успіхів у спорті і прославляти нашу Дубенщину». Слова, звісно, красиві, але на голодний шлунок, як то кажуть, не повоюєш, тож непогано було б фінансово стимулювати талановиту молодь та ветеранів, щоб спортсмени залишалися в рідному місті, а не їхали в пошуках кращої долі та вищих заробітків до Рівного, Києва чи за кордон.

2306

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...