Жителі Дубенщини можуть отримати гроші за зекономлені субсидії

Жителі Дубенщини можуть отримати гроші за зекономлені субсидії
Управління праці та соціального захисту населення Дубенської райдержадміністрації повідомляє, що на підставі внесених 26 квітня 2017 року Урядом змін у Постанову № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», передбачено чіткий алгоритм монетизації частини зекономлених житлових субсидій. Монетизація частини зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам в еквіваленті вартості зекономлених 100 кубів газу або 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення.

 

До 1 червня 2017 року ТОВ «Рівнегаззбут» та ПрАТ «Рівнеобленерго» управлінню праці та соціального захисту населення були надані списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної субсидії.


Про наявність економії кожен отримувач субсидії повідомлений управлінням праці та соціального захисту населення. Зазначену інформацію можна відслідкувати у своїй платіжці.


У разі наявності на Вашому особовому рахунку сум невикористаної субсидії за послуги з газо- або електропостачання для індивідуального опалення просимо до 1 вересня 2017 року подати до управління заяву для виплати зекономлених Вами коштів (не більше еквіваленту вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВТ електричної енергії).


Виплата коштів буде проводитись шляхом перерахування коштів на особовий рахунок в банку. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим. Також постановою передбачено виплату через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта”.


Згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду в якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Тому монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином не впливає на процес декларування, а отримана від держави сума не повинна зазначатися у Декларації про доходи громадян.


За консультаціями звертатися в управління праці та соціального захисту населення Дубенської райдержадміністрації за адресою:


м. Дубно, вул. Д. Галицького, 26 та за телефоном «гарячої лінії» 32613.


1911

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...