На Дубенщині знову сказ та карантин

На Дубенщині знову сказ та карантин

У зв'язку з виявленням випадку сказу на Дубенщині 21 листопада 2017 року було оперативно проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дубенській райдержадміністрації.


На засіданні заслухали інформацію начальника Дубенської районної державної лікарні ветеринарної медицини про те, що в с. Варковичі кіт покусав місцевого мешканця. 20 листопада Рівненська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини підтвердила сказ у домашнього кота. Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії від 21.11.2017 в селі Варковичі введено карантин на 60 діб та затверджено заходи щодо оздоровлення тварин від сказу в неблагополучному населеному пункті.


З початку року на території м. Дубно та Дубенського району було зареєстровано 12 випадків сказу тварин.


А ось у селах Острів і Тараканів Дубенського району після низки заходів щодо недопущення поширення та ліквідації захворювання свиней африканською чумою були зняті карантинні обмеження.


Розведення свиней у господарствах, де реєструвались випадки захворювання африканської чуми свиней, дозволяється через 6 місяців з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог. Про це повідомляє Дубенська РДА.

1501

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...