Молодь організувала незвичайний вертеп задля благодійності

Молодь організувала незвичайний вертеп задля благодійності
У післяобідню пору 9 січня на вулицях Дубна, в транспорті, громадських закладах можна було побачити купку незвичайно одягнутих людей. Це були учасники живого вертепу, що колядували того дня з благодійною метою. Молодіжний комітет спільно з волонтером Корпусу Миру з США Тедом Вебні збирали кошти на лікування 24-річній дубенчанці Каті Свириді, яка бореться з Синдромом Гієна-Барре (параліч рук і ніг).
Свою мандрівку учасники вертепу розпочали з кабінету голови райдержадміністрації та побували у трьох супермаркетах і дев’ятьох закладах ресторанного господарства. Працівники та відвідувачі цих установ змогли побачити втілення сучасного політичного вертепу, автором якого є казкар-лірник, сценарист, телеведучий Сашко Лірник. Крім традиційних ролей ангела, смерті, ведучого, пастушка, військового були й відьма Лугандонська, проросійськи налаштований цар Ірод та його помічник. Зрештою добро перемогло зло, смерть забрала Ірода, а новина про народження Сина Божого звеселила світ.

Костюми, коса, мітла та посох – незмінні атрибути, що супроводжували групу протягом дня та вечора, привертаючи увагу перехожих. Навіть на зупинці громадського транспорту учасників просили заколядувати, а хтось і просто давав кошти. Ну й не обійшлось без неприємних моментів. В одному із закладів захмелілий контингент не дав продемонструвати всю суть вертепу і поводив себе неадекватно.
Особлива подяка підприємцям, які змогли бути присутніми або ж погодились, аби в їхньому закладі заколядували з вертепом задля благодійності. А це – Віктору Богомазу, Тетяні Гончаровій, Леоніду Дудку,  Віталію 
Степасюку, Андрію Шаламаю, Віктору Мялковському, Людмилі Шегері та Марчуку Костянтину. Велике дякую відвідувачам кафе, що віднеслись з розумінням до ситуації та пожертвували кошти для Катерини. В цілому учасникам вертепу вдалось зібрати 5 тисяч гривень, які передадуть хворій дубенчанці. Про це повідомляє Інформаційний портал Дубна.
1367

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...