Пенсіонерам, можливо, будуть компенсувати вартість проїзду

Пенсіонерам, можливо, будуть компенсувати вартість проїзду

Безкоштовний проїзд пільговикам Рівненщини компенсуватимуть грошима. Фінансуватимуть виплати місцеві ради. Для цього їм потрібно прийняти рішення про монетизацію пільг на проїзд, що впровадив Кабмін.

«Безкоштовні поїздки пільговиків замінять грошовою компенсацією. Витрати фінансуватимуть за рахунок місцевих бюджетів. Місцеві ради на власний розсуд визначатимуть, як будуть проходити розрахунки – купюрами чи пластиковими картками. Діяти такі правила будуть на усіх видах транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах. І виключно після того, як місцеві органи влади приймуть рішення про монетизацію. Рівненська ОДА буде націлювати голів ОТГ, районних і міських рад, щоб вони вишукувати кошти для компенсації», - коментує керівник управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Федір Мисюра.

Кількість таких поїздок не може бути менше від 30-ти. Такі соціальні норми затвердив уряд. Розмір щомісячної виплати визначається шляхом множення кількості поїздок на середню вартість проїзду в міському комунальному транспорті. Втім, місцеві ради залежно від власної фінансової ситуації можуть збільшити суму виплат, але у жодному разі не зменшити. Окрім того, на місцях мають право розширити перелік пільгових категорій, які зможуть отримати доплату. Якщо ж людина їздить часто або з пересадками – купувати квитки їй доведеться за власний рахунок.

Вчора, 12 червня, у кабінеті міського голови Василя Антонюка відбулася зустріч з приводу можливої співпраці міської влади, перевізників міста та АТ «Ощадбанк» щодо розробки механізму забезпечення права певних категорії громадян на пільговий проїзд у міському пасажирському транспорті. 

Представники банківської установи озвучили пропозицію щодо впровадження у місті Дубно проекту «Муніципальна карта для містян», яка дасть можливість мешканцям міста користуватись пільговим проїздом у міському транспорті з перевагами банківського обслуговування у державному банку. 
Під час зустрічі було обговорено технічні можливості реалізації вказаного проекту, його фінансове забезпечення, переваги від впровадження даного проекту для міста та його жителів. Наразі сторони домовились обміркувати почуті пропозиції, здійснити відповідні розрахунки й невдовзі зустрітись для більш предметної розмови. За інформацією РОДА і Дубенської міськради.
880

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...