У цьому році область відремонтує на Дубенщині 13 участків доріг

У цьому році область відремонтує на Дубенщині 13 участків доріг

В області остаточно сформували перелік доріг місцевого значення, які ремонтуватимуть в 2018 році, з них 13 об’єктів розташовані в  Дубні та Дубенському районі.


Відповідне розпорядження підписав голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Загалом ремонт проведуть на 116 об'єктах місцевих доріг.


З них три дороги, які розташовані в Дубні:


1. м. Дубно, перехрестя вул. Семидубської з вул. Мирогощанська, Сурмичі, Грушевського


2. м. Дубно, вул. Ніщинського


3. м. Дубно, пров. Городній


Ще 4 автомобільні дороги місцевого значення розташовані в Дубенському районі:


1. Молодіжне — Княгинине — Нараїв на ділянці км 0+000 — км 1+644


2. Майдан на ділянці км 0+000 — км 1+241


3. Дубно — Семидуби — Кліпець на ділянці км 14+900 — км 18+000 


4. Сатиїв — Озеряни — Мізоч — Озерко на ділянці км 15+600 — км 16+400.


Також у Дубенському районі будуть відремонтовані вулиці і дороги комунальної власності у таких населених пунктах:


1. с. Панталія, вул. Зелена


2. с. Молодаво Третє, вул. Квітнева


3. с. Привільне,  вул. Млинарська


4. смт Смига, вул. Дружби


5. с. Повча,  вул. Колгоспна


6. с. Жорнів,  вул. Центральна


Голова облдержадміністрації доручив профільному департаменту ОДА вчасно провести усі необхідні тендерні процедури, щоб ремонт доріг місцевого значення розпочати якнайшвидше. А керівники райдержадміністрацій повинні особисто контролювати використання коштів, виділених на покращення стану доріг.


«Ми продовжуємо оновлювати дороги Рівненщини. Цьогоріч плануємо залучити на дороги близько мільярда гривень з різних джерел фінансування. Якщо так буде і далі, гадаю, ситуацію з поганими дорогами можемо змінити вже за п’ять років. Головне, що для цього є наміри як у керівництва держави, так і у нас, змінити ситуацію на краще», - відзначає Олексій Муляренко.


Нагадаємо, Рівненщина отримала рекордну суму на ремонт доріг місцевого значення – 281 мільйон гривень з Державного дорожнього фонду. Гроші пропорційно розподілили між районами відповідно до протяжності дорожного полотна, розповідає голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко:


«Ми будемо робити те, чого давно ніхто не робив — беремось відновлювати обласні та районні дороги, сполучення між населеними пунктами, під'їзди до сіл і навіть хуторів. На Рівненщині таких доріг — понад три тисячі кілометрів. Тож потрібно було визначити пріоритетні, першочергові для кожного району напрямки. Кожна ділянка була детально проговорена з головами РДА: враховувались як насиченість транспортного потоку, так і важливість для людей. Єдиною вимогою для будівництва була наявність проектно-кошторисної документації, а для комунальних доріг – ще і співфінансування з місцевого бюджету».


Так, понад 177 мільйонів гривень спрямують на будівництво та реконструкцію автошляхів місцевого значення, ще 54 мільйони – на ремонт вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області. Ще 50 мільйонів піде на експлуатацію та утримання дорожного полотна. Про це повідомляє РОДА.

1173

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...