Дубенчани презентували місцеву продукцію в Польщі

Дубенчани презентували місцеву продукцію в Польщі
Гіжицько — це не тільки озера, ліси, мальовничі пейзажі, це також цікава та малознана історія, багата спадщина різних культур. Більш ніж 600-літнє функціонування на стику німецької, польської, литовської та української культури, протестантизму, католицизму, православ'я, багатонаціональність й багатоетнічність залишили свій слід на цій благословенній землі. Тому і не дивно, що свято «На стику культур » народилось саме тут. 

Втретє дубенчани відвідали багатокультурне свято Партнерських Міст в Гіжицку, ідеєю якого є знайомство жителів Гіжицка, а також багаточисельних туристів з культурним спадком міст, які подружилися з Гіжицком. 

Під час пленерного свята були виставлені намети міст-партнерів, де можна було познайомитись з місцевими виробниками та їхньою продукцією.

Цього разу дубенчани презентували таких  виробників міста як  ПрАТ «ДУБНОМОЛОКО», ПП «Дубенський консервний завод», ПАТ «Дубенський завод гумово-технічних виробів». Особливо гіжичанам смакувало частування цукерками торгової марки «Аметист плюс», різноманітними соками та рибними консервами Дубенського консервного заводу.

А на сцені репрезентували Україну творчі колективи Дубенського коледжу РДГУ: театр народної пісні «Погостини» (керівник І. Пулик), ансамбль народних інструментів «Музиченьки» (керівник П.Марцинковський), фолькгурт «Намисто» (корівник В.Бережанський), ансамбль бандуристів «Мальви» (керівник Л.Мороз), солістка-саксофоністка Софія Мельничук (керівник Б.Дацюк). Як завжди виступ наших колективів був сприйнятий на «ура”. Глядачі гідно оцінили і живу гру на українських народних музичних інструментах, і багатоголосий спів україночок, і чудові українські костюми. Неодноразово  глядачі вигукували „Слава Україні”.
Особливим моментом  виступу дубенської делегації стало вручення громаді міста Гіжицько в особі бургомістра Войцеха Кароля Івашкевича вишитого рушника з символами двох міст-побратимів з нагоди відзначення 20-ліття співпраці.

Вже традиційно офіційна делегація Дубна на чолі з секретарем міської ради Віктором Недашковським, як з давніми добрими друзями, зустрілася з офіційними та творчими делегаціями з литовських міст Варена та Трокай, німецького Кверфурт, а також з польського міста Грудка Мазовецького. Про це інформує Дубенська міська рада.
1140

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...