На Дубенщині запрацювала перша сімейна молочна ферма

На Дубенщині запрацювала перша сімейна молочна ферма

У понеділок, 16 липня, голова райдержадміністрації Юрій Парфенюк взяв участь у відкритті в с. Рачин, Тараканівської сільської ради першої в Дубенському районі сімейної молочної ферми. Вона була реалізована в рамках масштабного проекту по створенню мережі сімейних молочних ферм та молочних кооперативів навколо них, який реалізується кластером «Натуральне молоко», за підтримки «УкрМілкІнвест».


Участь у відкритті також взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко, голова Дубенської районної ради Олександр Козак, голова Здолбунівської районної ради Олег Дацюк, голова правління благодійного фонду Михайло Корилкевич, представники кластеру «Натуральне молоко», «УкрМілкІнвет» та молокозаводів Рівненської, Тернопільської та Житомирської областей.


У сімейній молочній фермі «Пролісок» збудовано новий хлів, встановлено сучасне обладнання, зокрема доїльний апарат та холодильник, для створення умов отримання молока 1-го ґатунку. На утриманні ферми перебуває 10 корів чорно-рябої молочної породи.



 



 


Після відкриття відбувся форум, на якому обговорили перспективи розвитку таких ферм, проблеми молочного ринку України.


 



 


Також Посол Канади в Україні під час форуму презентував проекти, що діють на Львівщині – «Підвищення конкурентоспроможності молочного сектору в Україні» та «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Вони спрямовані на підвищення продуктивності молочного сектору через покращення пасовищ та якості молока із залученням канадських коштів.


 



 


«Аналогічні проекти можуть бути поширені і на Рівненщині. Адже, область є аграрною, тому й перспективи розвитку молочних ферм на Рівненщині хороші. Тож згодом регіон може долучитися до даного проекту міжнародної технічної допомоги», — зазначив Роман Ващук. 


Відзначимо, що ферма «Пролісок» стала четвертою сімейною молочною фермою на Рівненщині. Про це повідомляє Дубенська РДА.


 




1578

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...