Які фестивалі будуть у серпні на Рівненщині

Які фестивалі будуть у серпні на Рівненщині
Відкриє культурний серпень на Рівненщині креативний етнофестиваль «ЛастівкаFEST», що відбудеться у Смизькій громаді 5 серпня. Мистецька подія поєднає у собі мікс бібліотечного простору, майстерню талановитих людей, літературну толоку, український фольклор у сучасній обробці та унікальну виставку робіт Наталії Бороденко. Майстриня увійшла в п’ятірку найкреативніших художників України. Розпочнеться захід о 14.00 у місцевому парку «Дубина».


Паралельно триватиме панельна дискусія «Креативні культурні індустрії у малих громадах як сучасний сегмент стратегічного розвитку та створення позитивного іміджу краю», яка стартує о 12.00 у Смизькому будинку культури. Головна тема – створення в ОТГ якісного дозвілля молоді.

Вже 12 серпня у Рівному відбудеться справжнє свято пасічників та травників. Це фестиваль-ярмарок «Золотіївські ряди – свято меду і трави». Учасники події зможуть взяти участь у різноманітних майстер-класах. Тут проведуть золотіївську майстерню талантів, дитячі забави, виставку ужиткового мистецтва, козацький куліш, катання на конях та багато інших розваг. Під час заходу планується концерт та ярмарка. Початок — 13.00 на вулиці Олексинській (біля бібліотеки), мікрорайон Золотіїв у місті Рівне.


22-26 серпня  в історичному Дубні відбудеться VIII Міжнародний  фестиваль-конкурс дитячого фольклору «Котилася торба». На мистецьку подію збираються приїхати фольклорні гурти зі Словенії, Литви, Польщі. Учасниками стануть й колективи з Харківської, Херсонської, Одеської, Вінницької, Хмельницької. Чернівецької, Івано-Франківської, Волинської областей.

Ще одне свято меду відбудеться 19 серпня у селищі Млинів. Сюди гостей запрошують на «Медові гостини». На кожного з гостей чекатимуть смачні частування, цікаві виставки народних умільців та медоварів, святковий концерт від млинівчан та гостей із сусідніх районів. 


24 серпня область відзначатиме День незалежності України. В обласному центрі та усіх населених пунктах відбуватимуться урочистості та різноманітні розважальні заходи.

24-26 серпня у Рівному відбудеться Міжнародний фестиваль «Art Jazz Corporation». Це один із найвідоміших джазових фестивалів в Україні. «Art Jazz Cooperation» ― унікальний мистецький проект, поєднання різноманітних жанрів мистецтва в темі джазу: музика, фотографія, живопис, хореографія тощо.

25-26 серпня у Рівному можна буде відвідати Міжнародний фестиваль ковалів «Металеве серце України». Подія  започаткована задля популяризації інформації про найдавнішу національну справу – ковальство. Про це повідомляє Рівненська ОДА.
1224

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...