Лижники Дубенщини - одні з кращих в Україні

Лижники Дубенщини - одні з кращих в Україні

Із 13 по 16 грудня поблизу села Дубина Сколівського району Львівської області відбувся Чемпіонат України з лижного туризму, організований Федерацією спортивного туризму України та Міністерством молоді та спорту України.


За звання Чемпіона України з лижного туризму боролися команди з 9 областей України: Волинської, Житомирської, Львівської, Кіровоградської, Івано-Франківської, Чернівецької, Полтавської, Сумської та Рівненської. Команду Рівненської області представляли вихованці гуртка «Лижний туризм» комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів» – Кот Юрій, Чернишевський Богдан, Грондус Андрій, Хмара Діана, Приходчук Анастасія та Ільчук Ірина.



У перший день спортсмени змагалися в особистому заліку на дистанції «Смуга перешкод» V класу. За результатами гонки, Кот Юрій здобув ІІ місце серед чоловіків та Грондус Андрій – ІІІ місце. Наступного дня учасники змагалися на довгій дистанції V класу «Лижний маршрут». Під час проходження дистанції учасники подолали більше 8-ми кілометровий маршрут пересічною гірською місцевістю по карті з лижними та технічними етапами. В результаті ІІІ місце зайняли Грондус Андрій серед чоловіків та Ільчук Ірина серед жінок.



Третього дня була екстремальна дистанція – «Особисто-командна естафета» ІV класу. В результаті команда з Дубенщини стала Чемпіоном України. За підсумками всіх днів боротьби в Чемпіонаті України з лижного туризму Кот Юрій в особистому заліку серед чоловіків посів ІІІ місце, а Грондус Андрій – ІІ місце.



У результаті визначення бального рейтингу змагань, яке передбачене МінМСУ, перше місце посіли спортсмени Чернівецької області. На другому місці спортсмени Рівненської області. Третє місце за спортсменами Житомирської області. Готував туристів-лижників до змагань тренер — директор комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів» Дубенської районної ради Кравець Ігор. Про це повідомляє методист райСЮТур  Галина Ковальчук.


773

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...