Лижники Дубенщини - одні з кращих в Україні

Лижники Дубенщини - одні з кращих в Україні

31 січня-3 лютого поблизу міста Житомир відбулися змагання Кубку України зі спортивного туризму – лижний туризм, організовані Міністерством молоді та спорту України та Федерацією спортивного туризму України.


За Кубок України боролися 6 команд з різних територій. Рівненську область представляла команда вихованців комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів» — учні Стовпецької ЗОШ, у складі: Грондуса Андрія, Карпюка Василя, Чернишевського Богдана, Кот Юрія, Хмари Діани, та Ільчук Ірини – студентки Кременецького лісотехнічного коледжу.


Змагання відбувалися на трьох складних дистанціях ІV класу  – «Смуга перешкод (командна)»,  «Смуга перешкод (особисто-командна)»  та «Лижний маршрут».


У перший день спортсмени змагалися в особисто-командному заліку на дистанції «Смуга перешкод», яка проходила серед гористої лісової місцевості. Наші гуртківці продемонстрували високий рівень спортивно-технічної підготовки та лижної майстерності і зуміли вибороти ІІ місце.


Складною була дистанція«Лижного маршруту». Команди долали 8-кілометровий маршрут пересічною лісовою місцевістю по карті з численними лижними та технічними етапами. І в цьому виді, в результаті старань, команда здобула бронзу.


На дистанції«Смуга перешкод (командна)» третього дня, боротьба була напруженою, але разом з тим і цікавою. Завдяки злагодженим командним діям – ІІ місце.


За підсумками трьох днів боротьби, в непростих погодних умовах, та серед колючих поривів вітру, все ж наші туристи-спортсмени змогли стати призерами Кубку України зі спортивного туризму – лижний туризм, зайнявши ІІ загальнокомандне місце.


Переможці та призери змагань були нагороджені дипломами, медалями та кубком Міністерства молоді та спорту України та Федерації спортивного туризму України.


Команда туристів-лижників виступала під керівництвом тренера – директора комунального закладу «Дубенська районна станція юних туристів» Дубенської районної ради Кравця Ігоря Васильовича. Участь  команди Рівненської області у цих змаганнях стала можлива завдяки  сприяння та підтримці управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації. 





1055

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...